Hoe werkt Syndicvergelijken?

 

  1. Vul jouw gegevens in en verstuur de vrijblijvende offerte aanvraag. 
  2. Uw offerte aanvraag wordt binnen 48 uur overgemaakt aan Syndici uit je buurt. 
  3. Geïnteresseerde syndici gaan aan de slag! U ontvangt de offertes direct van de syndicus, zonder onze  tussenkomst. 
 
 

 

Kostprijs Syndic

De kostprijs van een syndicus is gebaseerd verschillende elementen. Personneelskosten zijn daar zeker de hoofdbrok in, naast software en kantoorkosten. Het permanent up to date houden van kennis middels opkeidingen en  aan opleidingen en trainingen om bij te blijven bij de recente wet- en regelgeving is evenmin te verwaarlozen. 

Bovendien is het beheer van een groot gebouw kostenbesparend tov een kleinere gemeenschap. Een Algemene vergadering met 10 mede-eigenaren leiden of een vergadering met 40 mede-eigenaren voorzitten vergt omper meer inspanningen en tijd….

Om u een idee te geven van de meest gangbare kostprijzen kan u gebruik maken van onze simulator. Uiteraard zal een professionele syndicus slechts een definitieve prijsofferte overmaken na een omstandig plaatsbezoek.

Wat wordt begrepen als syndic kosten

“wat kost een syndicus”.  Iedere syndicus is vrij zijn of haar syndicus ereloon (de syndicus oefent immers een vrij beroep uit) te bepalen. De grootste kostprijs voor een Syndicuskantoor is personeel: een correcte verloning als vergoeding voor de onregelmatige werkuren en het avondwerk. Daarnaast de investering in opleidingen om up to date de dossiers met de meest recente wet- en regelgeving te kunen beheren.

Daarnaast zijn er uiteraard nog kantoorkosten, zoals kantoorruimte, printer, website en voertuigen.

Meestal zal een offerte bestaan uit drie pijlers:

  • Vaste beheersvergoeding per kavel / jaar.
  • Bijkomende prestaties
    zoals kantoor- en administratiekosten
  • Vergoedingen voor uitzonderlijke prestaties

Bemerk zeker dat het beheer van een klein gebouw proportioneel duurder is dan een groot gebouw: Ongeacht de grootte van de VME moet immers nog steeds een jaarlijkse vergadering georganiseerd worden, een boekhouding gevoerd, de coordinatie van de kuisploeg, enz.. 

Syndicvergelijken - Prijs Syndic